KABUKLU FINDIK

Fındığın çotanağından ayrılmış sert kabuklu cinsidir. 12-14 mm, 14-16 mm, 16-18 mm, 18-20 mm, 20-22 mm, 22 mm ve üzeri boyutlarda hazırlanabildiği gibi, ara boyutlarda hazırlanabilir.

NATUREL İÇ FINDIK

Kabuklu fındığın tekniğe uygun olarak sert meyve kabuğundan (perikarp) çıkarılmış cinsidir. 9-11 mm, 11-12 mm, 11-13 mm, 12-13 mm, 13-14 mm, 13-15 mm, 14-15 mm ve ara boyutlarda hazırlanabilir.

 

PİKOLA FINDIK

Fındığın en ufak boyutu olarak bilinen pikola fındık fındığın en lezzetli ve minik şeklidir. Pikola fındık çerezlik olarak kullanılmakla beraber aynı zamanda çikolataların içinde kullanılmaktadır.

 

BEYAZLATILMIŞ İÇ FINDIK

İç fındıklardan zar attırılarak elde edilmiş, %5 nem taşıyan bir üründür. Çikolata, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 9-11 mm, 11-13 mm, 12-14 mm, 13-15 mm, 14-15 mm, ve ara boyutlarda hazırlanabilir.

KAVRULMUŞ İÇ FINDIK

İç fındıklardan zar attırılarak elde edilmiş, en çok %3 nem taşıyan bir üründür. 9-11 mm, 11-12 mm, 11-13 mm, 12-13 mm, 12-14 mm, 13-14 mm, 13-15 mm, 14-15 mm ve ara boyutlarda hazırlanabilir.

DİLİMLENMİŞ İÇ FINDIK

Beyazlatılmış iç fındıkların istenilen kalınlıkta yaprak şeklinde dilimlenmesi yolu ile elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır. 1-1,5 mm ve 2-2,5 dilim kalınlığında üretilir.

 

BEYAZLATILMIŞ KIYILMIŞ FINDIK

Kavrulmuş veya beyazlatılmış iç fındıklardan tekniğe uygun olarak parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, tatlı, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır.  1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-6 mm, 8-12 mm, ve ara boyutlarda hazırlanır.

KAVRULMUŞ KIYILMIŞ FINDIK

Kavrulmuş veya beyazlatılmış iç fındıklardan tekniğe uygun olarak parçalar halinde kesilmesiyle elde edilen bir üründür. Çikolata, dondurma, tatlı, şekerleme ve pastacılık alanında kullanılır.  1-3 mm, 2-4 mm, 3-5 mm, 4-6 mm, 8-12 mm, ve ara boyutlarda hazırlanır.

BEYAZLATILMIŞ FINDIK UNU

Kavrulmuş veya beyazlatılmış iç fındıklardan öğütülmek ya da yontulmak suretiyle elde edilmiş bir üründür. Dondurma, tatlı ve pastacılık alanında kullanılır. Ayrıca garnitür ve süsleme malzemesi olarak da tercih edilir. 0-2 mm ve 0-3 mm kalınlığında üretilir.